MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Mělnický deník - zprávy

Z regionu

Mělnický deník - zprávy Zdroj: Mělnický deník - zprávy |

Veltruská byla otevřena o čtyři dny dříve. Zatím se tam jezdí jen třicítkou

6. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Uzavírka Veltruské ulice na jedné z hlavních příjezdových tras do Kralup nad Vltavou už skončila. Podle původních plánů přitom měly práce mezi kruhovým objezdem v Lobečku a odbočkou na Veltrusy pokračovat až do svátečního dne 8. května. 

Na výlet s handicapem. Děti si na výstavě vyzkoušejí, jak se žije na vozíku

4. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Jaké to je žít se zdravotním postižením, si vyzkoušeli čtvrťáci z mělnické základní školy Jaroslava Seiferta v pátek dopoledne v Regionálním muzeu v Mělníku. Interaktivní výstava nazvaná Lidé odvedle - neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem umožňuje nejen dětem vyzkoušet si na vlastní kůži manipulaci s invalidním vozíkem nebo si projít temný tunel znesnadňující orientaci.

První vraňanské jahody jsou v prodeji. Kvůli dubnovým mrazům jejich cena stoupla

3. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ První jahody jsou tu. I přes dubnový mráz se rodině Hančových ve Vraňanech podařilo část úrody zachránit. Ztráty se však projeví na ceně. Za jeden kilogram si zákazníci připlatí. Nejlevněji vycházejí vlastnoručně natrhané jahody. Kdy začnou na Farmě Hanč samosběry? 

Setkání s vedením Neratovic: přijďte říci, co se u vás ve čtvrti může zlepšit

3. 5. 2024 | S nápady na zlepšení života v neratovických čtvrtích mohou dorazit jejich obyvatelé na setkání s vedením města. Debatovat se bude na jaře na čtyřech místech. Začíná se už v příštím týdnu na téma Korycany a Horňátky.

Běh veltruským parkem už po šestadvacáté: na startu bylo nejvíce dětí

2. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO, VÝSLEDKY/ Na startovní čáru letošního Běhu veltruským parkem se postavilo 389 závodníků. Nejvíce bylo dětí, v účasti nejmladších běžců dokonce padl rekord.

Příšerný chodník v kralupské Wolkerově ulici nahradí nový. Ještě v letošním roce

2. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Chodník v kralupské Wolkerově ulici, který je ve špatném stavu, čeká v letošním roce rekonstrukce. Na svém posledním zasedání to schválili zastupitelé města. Nové budou i lampy veřejného osvětlení.

Balkony mělnických seniorů letos opět rozkvetou. Pomoci mohou dobrovolníci

2. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Město Mělník vyhlásilo druhý ročník akce Osaď květinami truhlík pro babičku a dědečka, díky které mohou balkony seniorů v domovech Centra sociálních služeb v Mělníku na jaře rozkvést.

Hasiči v noci vyjížděli spíše k planým poplachům a spadlým stromům

1. 5. 2024 | V celém Česku hasiči zasahovali z noci na první květnový den u necelé dvacítky požárů, které měly přímou souvislost s pálením čarodějnic. Jenom ve Středočeském kraji vyjížděli čtyřikrát k požárů souvisejících s pálením čarodějnic. Jak dále uvedl středočeští hasiči na sociální síti sedmnáctkrát za večer vyjeli prověřit nahlášený požár, který byl hlídaným pálením. 

Mělnická Vinná noc: tryzna za zmrzlé vinice i naděje pro vinaře na lepší časy

1. 5. 2024 | /FOTOGALERIE/ Vinaři jsou v krizi. Příliš časné jaro, po kterém přišly mrazivé noci, je připravilo o budoucí úrodu, a tím o letošní zisk. Pomoci jim může jen prodej dosavadních ročníků vín. Spolek Mělnický košt přichází se symbolickou soutěží Podpoř svého vinaře, která je zároveň pozvánkou na květnovou Vinnou noc.

Technaři tančili Na Ráji. Stížností na party bylo nejméně za poslední léta

30. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Šest stížností na třídenní akci ve stylu technoparty na soukromém pozemku Na Ráji v Mělníku, kam dorazilo čtyři sta lidí, řešili mělničtí strážníci. V minulých letech jich přitom bývaly desítky. Na hluk si stěžovali na sociálních sítích především lidé ze vzdálenějších míst, třeba ze Střem, Vysoké nebo Nebužel.

Po měsíci se na břehu pod kralupskou lávkou přes Vltavu opět chystá pouť

30. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Po pár týdnech se na břeh řeky pod lávkou pro pěší v Kralupech nad Vltavou vrátily pouťové atrakce. V posledním dubnovém dni je tam už od rána jejich majitelé připravují.    

Konec psího ráje na Kochmance. Volné pobíhání psů u sídliště bude zakázáno

30. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Pozemek v sousedství tělocvičny domu dětí a mládeže na kralupském sídlišti V Zátiší patří zatím mezi plochy určené k volnému pobíhání psů. To ale změní nová verze městské vyhlášky. Ploch k volnému pohybu psů přitom stále bude devět, přibude totiž další na Strachově.

Na některých místech na Mělnicku čarodějnice neshoří. Buřty se ale opékat budou

29. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Lidé, kteří se těšili na pálení čarodějnic, budou možná smutnit. Od prvních minut úterý 30. dubna až do půlnoci 1. května je zakázáno organizované rozdělávání ohňů. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před nebezpečím vzniku požárů - a v souvislosti s tím začalo ve středních Čechách platit nařízení kraje, ze kterého vyplývají i omezení pro veřejné akce ve filipojakubské noci. Někteří pořadatelé už pálení čarodějnic zrušili, jiní nahradí velké vatry skromnými táboráky. ...

Kralupskou Lobeč zaplavil odporný zápach. Někdo tam vyklopil hromadu exkrementů

29. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Nechutný zápach sužoval v pondělním dopoledni kralupskou část Lobeč. Někdo tam u sloupku přímo pod okny bytů nechal kbelík plný exkrementů. Nejdřív s ním ale zřejmě prásknul o zem nebo o zeď.

Užili jste si food festival? Neratovickým náměstím voněly cizokrajné dobroty

29. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na neratovickém náměstí se poslední dubnovou sobotu konal food festival, který přilákal mnoho návštěvníků z širokého okolí. Akci doprovázelo krásné počasí a vzduchem se nesly vůně několika světových kuchyní.

Mělničtí hasiči vyhráli krajskou soutěž ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

27. 4. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Tým hasičů z mělnického územního odboru vyhrál letošní krajskou soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod. Favorita klání pořádaného středočeským hasičským záchranným sborem porazila čtveřice z Mělnicka o pouhý bod.

Se samosběry ovoce na Mělnicku to vypadá bledě. Mráz poničil většinu stromů

26. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Budoucí úrodu ovoce na Mělnicku zhatilo chladné počasí posledních dnů. Pomrzly meruňky, broskvoně, třešně i jabloně a hrušně. Samosběry zřejmě vůbec nebudou. Jen s jahodami je to nadějné.

Z kozaček do sandálů. Po mrazech čeká Mělnicko na čarodějnice šestadvacet stupňů

26. 4. 2024 | Studené jarní noci s teplotami pod nulou jsou zřejmě už za námi. Poslední dubnový víkend má být na Mělnicku nadějný, slunečný s teplotami až ke dvaceti stupňům. A na čarodějnice už bude vlastně léto, na teploměrech nás překvapí až šestadvacet stupňů.

V mělnickém přístavu probíhá kontrola. Celníkům pomáhají rentgen a ovčák

26. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Speciální mobilní rentgen celní správy za šedesát milionů korun dorazil do Mělníka. Celníci v tamním lodním přístavu zahájili kontrolní akci. Namátkově si vybírají nákladní kontejnery, které putují po Labi směrem na sever. Pomáhá jim také vycvičená fena Alishka.

Mělník čekají tři dny s technoparty. Tančit se bude v sousedství hřbitova

25. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Třídenní večírek pod širým nebem začne v pátečním večeru v mělnické lokalitě Na Ráji. Na pozemku nedaleko krematoria se od čtvrtka připravuje další ročník akce typu technoparty. Lze očekávat, že rytmy elektronické taneční muziky opět rozdělí lidi na Chloumku a v širokém okolí na dva tábory. Letos poprvé se město snaží předem dohodnout s pořadatelem akce.



Zpravodajství MělníkDnes.cz

Rekonstrukce úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem přinese zrušení všech přejezdů

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektanta. Dokumentaci pro společné povolení stavby vypracují společnosti MORAVIA CONSULT Olomouc a SUDOP PRAHA, které podaly nabídku ve výši 244 424 600 ...

Středočeský kraj a Hlavní město Praha chystají velkou soutěž na železniční dopravce

Středočeský kraj a Hlavní město Praha připravují výběrová řízení na dopravce ve veřejné drážní dopravě. S novými dopravci by měly na koleje vyjet nové ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazv ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...



Pondělí 6.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes