MělníkDnes.cz
MělníkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

Tramvaje mezi Palackého náměstím a Výtoní nejezdily, náklaďák strhl trakční vedení

16. 5. 2024 | Kvůli poruše vedení přerušili tramvajovou dopravu mezi Palackého náměstím a Podolskou vodárnou. Tramvaje jezdily odklonem, byla také zavedena náhradní autobusová doprava. Výluka skončila krátce před polednem.

Přes šest minut zkoumání. VAR měl technické problémy, sudí viděl šmouhy

16. 5. 2024 | Na jednu stranu vypadal smířeně. Jako by snad ani nechtěl rozebírat, jestli sudí ve středu na Slavii odvolali původně nařízenou penaltu pro Plzeň správně. Nakonec to ale hostujícímu trenérovi Miroslavu Koubkovi nedalo a spustil: „Sedm minut? Proč rozhodčí tu situaci zkoumali sedm minut?! Něco tam asi nesedělo.“

Trpišovský dál věří v titul: Stát se může cokoli. Bořil? Neuvěřitelné, s čím dohrál

16. 5. 2024 | Nejdřív chválil výkon týmu, který v nadstavbě poprvé v sezoně vyhrál zápas se soupeřem z elitní trojky. A pak mluvil slávistický kouč Jindřich Trpišovský také o šancích na titul: „Pořád věřím. I kdyby byla šance 0,01 procenta, musíme hrát naplno, Každý zápas v tomhle klubu je velký, pokaždé se musíme vydat, jak jen to jde.“

Oscarshow! Top výkon, krásný gól i chvála: Jeho nejhezčí střela za pět let

16. 5. 2024 | Jestli od někoho nečekáte takovou gólparádu, tak od něj. Umí skoro všechno. Číst hru, odebírat míče, oběhat obří prostor jako maratonec, vymyslet mazanou přihrávku, zmást soupeře rychlou kličkou. Ale šajtlí zakroucený volej z pětatřiceti metrů?

Veškerá moc v ČSSR patří pracujícím! Petice kritizuje další plastiku v metru

16. 5. 2024 | V reakci na petici za odstranění plastiky „Moskva - Praha“ ve stanici metra Anděl vznikla další. Její autor Ondřej Turek volá po odstranění reliéfu s nápisem „Veškerá moc v ČSSR patří pracujícímu lidu“ z vestibulu stanice Hradčanská. Pražský dopravní podnik redakci iDNES.cz sdělil, že historické dílo chce na místě ponechat, vestibul metra ale čeká proměna.

Slavia - Plzeň 3:0, domácí se nevzdali, jejich naděje trvá. Pomohly rychlé góly

15. 5. 2024 | Slávističtí fotbalisté ve třetím utkání ligové nadstavby doma porazili Plzeň 3:0 po gólech obránce Zmrzlého, záložníka Oscara a útočníka Jurečky. Pořád se tak drží naděje na zisk mistrovského titulu.

Desetitisíce Pražanů byly bez vody. Cisteren dodali málo, stěžovali si na Střížkově

15. 5. 2024 | V oblasti Střížkova, Proseku, Kobylis a Letňan bylo ve středu kvůli havárii vodovodního potrubí bez vody více než 56 tisíc obyvatel. O poruše informovala na svém webu společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK). K obnovení dodávek docházelo odpoledne kolem 16. hodiny. Přestože bylo náhradní zásobování podle firmy zajištěno, místní si stěžovali, že v nedostatečném množství.

Spor Kladna a kraje řeší kriminálka. Radní musel vysvětlovat financování autobusů

15. 5. 2024 | Dohady mezi Kladnem a Středočeským krajem o financování provozu krajské autobusové dopravy na Kladensku graduje. Kromě soudů už se kauzou zabývá také středočeská policie. Někdo totiž podal trestní oznámení na krajského radního pro oblast veřejné dopravy Petra Boreckého z hnutí STAN. Ten kvůli tomu před několika dny musel podávat vysvětlení na policii v Kladně, kde bylo oznámení podáno.

Pražanům se na slavnostech Navalis představí i proslulá gondola Bissona Praga

15. 5. 2024 | Na letošních Svatojánských slavnostech Navalis Pražané ve středu poprvé uvidí veslici reprezentující město na slavnostních regatách v italských Benátkách. Na přídi lodi je dřevěná socha českého světce Jana Nepomuckého, jehož památce jsou slavnosti Navalis věnovány. Jejich součástí je kromě regaty historických veslic také třeba seskok parašutistů, mše nebo koncert z Vltavy.

DPP čelí žalobě kvůli podniku Nové Holešovice. Neprodal pozemky v okolí metra

15. 5. 2024 | Společnost Nové Holešovice podala žalobu na pražský dopravní podnik (DPP) kvůli tomu, že jí navzdory dohodě neprodal pozemky v okolí stanice linky metra C Nádraží Holešovice. ČTK to sdělil Jakub Velen, mluvčí CPI Property Group, která je spolu s Karlín Group a DPP ve firmě Nové Holešovice zastoupena. Společný podnik firmy založily k rozvoji okolí stanice metra Nádraží Holešovice.

Konec reklam. K eskalátorům v metru Jiřího z Poděbrad se plakáty už nevrátí

15. 5. 2024 | Prostor eskalátorového tubusu ve stanici metra Jiřího z Poděbrad zůstane bez reklam. K rozhodnutí došlo po dohodě mezi magistrátem, dopravním podnikem a společností, která reklamy v metru provozuje. Vzhled tubusu bez reklam si oblíbili i cestující.

Ewa Farna za půl milionu. Honoráře na festivalu dechovky jitří v Kolíně emoce

15. 5. 2024 | Prozíravá investice do největších městských slavností, nebo plýtvání veřejnými penězi? Na tom se neshodne vedení Kolína s opozicí i částí veřejnosti. Město zaplatí za vystoupení zpěvačky Ewy Farne a skupiny Olympic na festivalu Kmochův Kolín zhruba milion korun.

Psy bila i mučila studenou vodou, některé utýrala k smrti. Ženě hrozí až osm let

15. 5. 2024 | Ženě z Prahy hrozí až osm let vězení za týrání zvířat a jejich chov v nevhodných podmínkách. Své psy podle policie týrala, házela s nimi o zem a kopala do nich. Další polévala studenou vodou a některé utýrala k smrti. Narozená štěňata týraných zvířat pak neoprávněně prezentovala a prodávala jako čistokrevná.

Pošta zrušila prodej okázalé budovy v Jindřišské, nepřihlásil se žádný zájemce

15. 5. 2024 | České poště se opět nepřihlásil žádný zájemce o koupi budovy Hlavní pošty na rohu ulic Jindřišská a Politických vězňů v Praze 1, přestože podnik již prodej nepodmiňoval zachováním poštovních služeb. Společnost proto prodej nemovitosti zrušila a zváží její další využití. Odhadní cena nemovitosti činí 1,54 miliardy korun.

Předstíral záchvat epilepsie a utekl z léčebny, nebezpečného muže hledá policie

15. 5. 2024 | Policisté hledají nebezpečného muže podezřelého z loupežného přepadení, který po zadržení dnes ráno utekl z psychiatrického zařízení, kam byl umístěn kvůli sebepoškozování. Už předtím se šestatřicetiletý Michal Danč pokoušel policistům utéci a předstíral epileptický záchvat.

Zákaz kasin v Chrášťanech tlačí bývalý příslušník SNB. Sbírá hlasy v petici

15. 5. 2024 | Chrášťany u Prahy nadále hýbe spor mezi zastupiteli obce a obyvateli, kteří v okolí svého bydliště nechtějí kasina. Chrášťany se sice ve smlouvě s provozovateli kasin zavázaly, že nepřijmou vyhlášku proti hazardu. Platnost této dohody ale zpochybnil právník a autor petice proti kasinům Vladimír Vedral. Ten byl podle zjištění portálu iDNES.cz v minulosti příslušníkem Sboru národní bezpečnosti.

Tragické úmrtí na ministerstvu. Zaměstnanec podle policie spáchal sebevraždu

15. 5. 2024 | V budově ministerstva průmyslu a obchodu bylo ve středu nalezeno tělo mrtvého muže. Mluvčí pražské policie Eva Kropáčová uvedla, že se jednalo o sebevraždu. Muž byl na ministerstvu zaměstnaný jako technický pracovník.

Naplněný život i pro duševně nemocné. Otevírání psychiatrických klinik pokračuje

15. 5. 2024 | Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek nastínil, jakým směrem se stát hodlá nadále ubírat v oblasti péče o duševně nemocné. Ti mají být podle něj co nejmíň skrytí za zdmi budov a naopak žít co nejvíc běžný život. Vzniknout má až 150 nových lůžek, změny umožní vzdělávat více psychiatrů i psychologů. V péči o dospělé by se kromě center duševního zdraví měly dál rozvíjet i psychiatrické nemocnice.

Nejkrásnější narozeniny, zářil Priske po Baníku. S týmem navštíví i hokejové MS

15. 5. 2024 | Hned po utkání se ve sparťanském kotli začala rozvíjet černo-zlatá plachta adresovaná jen jemu. „Všechno nejlepší, kouči!,“ vzkázali fanoušci Brianu Priskemu za neúnavného vyvolávání jeho jména. Dárky dostal dánský trenér hned dva. Kromě vítězství 2:1 nad fotbalisty Baníku převzal i malou pozornost od zástupců nejhlasitějšího tábora.

OBRAZEM: Poslední tahy štětcem. Opravená Hrabalova chata se otevře v sobotu

15. 5. 2024 | Polabské muzeum od soboty zpřístupní zrekonstruovanou Hrabalovu chatu v Kersku na Nymbursku. Muzeum budovu spravuje od roku 2022 a nyní dokončuje poslední úpravy. V domě bude stála expozice, která se bude věnovat nejen Hrabalovi, ale i historii Kerska a jeho místě ve filmu.



Zpravodajství MělníkDnes.cz

Střední Čechy pouští k vodě novou kampaň. Pomocí dvojsmyslu láká na letní dovolenou u vody

Pod názvem Pustit k vodě dnes představila Středočeská centrála cestovního ruchu nový turistický produkt zaměřený na aktivní pobyt u vody i na vodě ve středních Čechách. Zároveň odstartovala kampaň, jejíž hlavním symbolem jsou růžové brýle a vtipné ...

České dráhy: Na středočeské tratě vyjel ve zkušebním provozu první RegioPanter PID

Zbrusu novým regionálním vlakem RegioPanter v barvách PID se od včerejška na lince S4 Praha - Kralupy nad Vltavou mohou svézt první cestující. Na trat ...

Více než 30 milionů korun míří na podporu malých obcí Středočeského kraje

Radní včera schválili 64 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Největší dotace míří na intenzifikaci ČOV Měšice (1 999 000 Kč). Zám ...

Aplikace PID Lítačka představuje unikátní vyhledávač tras nové generace

Aplikaci PID Lítačka pro cestování v Praze a Středočeském kraji využívají každý den stovky tisíc lidí. Představuje tak nepostradatelný nástroj pro kaž ...

Rekonstrukce úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem přinese zrušení všech přejezdů

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektanta. Dokumentaci pro společné povolení stavby vypra ...



Čtvrtek 16.5.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes